fbpx

Henric Skoog och M Bilar inleder samarbete

Henric Skoog och BMW-återförsäljaren M Bilar Group har inlett ett samarbete inför den senarelagda men nu nära förestående motorsportsäsongen 2020.

 

Skoog står inför sin debut i den Tysklandsbaserade sportbilsserien ADAC GT Masters, ett av världens främsta mästerskap för GT-bilar, där han i år kommer att tävla för det framgångsrika BMW-teamet Schubert Motorsport.

Med bara ett par veckor kvar till premiär stärker sörmlänningen nu upp sin satsning genom ett nytt samarbete med den regionala BMW-återförsäljaren M Bilar.

– Det är jättekul att M Bilar har valt att stötta mig i min satsning på ADAC GT Masters, säger Henric Skoog. Det är ett företag som verkligen passar perfekt in i ramen för den här säsongen, med en tydlig koppling till både min hemmaregion i Sörmland och till BMW. Jag ser fram emot vårt samarbete och hoppas att vi får tillfälle att fira några bra resultat!

Skoog är inom kort på plats i Tyskland för helgens officiella ADAC GT Masters-test, som sträcker sig över lördagen och söndagen och äger rum på Lausitzring utanför Berlin. Samma bana kommer sedan att stå värd för säsongspremiären den 1-2 augusti.

Trots coronapandemins effekter väntas fältet i ADAC GT Masters i år uppgå till över 30 bilar, med premiumtillverkare som Ferrari, Mercedes, Porsche, Audi och Lamborghini till start bredvid Skoog och co. i BMW-ledet.

Helgens officiella test går att följa via www.adac-gt-masters.de.

UPPDATERAD KALENDER – ADAC GT MASTERS 2020

18-19 juli: OFFICIELLT TEST – Lausitzring (GER)
1-2 augusti: Lausitzring (GER)
14-16 augusti: Nürburgring (GER)
18-20 september: Hockenheim (GER)
2-4 oktober: Sachsenring (GER)
16-18 oktober: Red Bull Ring (AUT)
30 okt-1 nov: Zandvoort (NED)
6-8 november: Oschersleben (GER)

M Bilar Group Racing

Sen start för M Bilar Groups BMW M4 GT4

Äntligen är det dags för årets första tävlingshelg! Som alla känner till så har det varit ett kämpigt år för alla, inte minst för folk …