BMW i4

”Den går inte jämföra med något annat jag kört”

Enorm körglädje i en riktigt snyggt utförande – med stor komfort, snabb laddning och lång räckvidd.
Nya BMW i4 kombinerar en stor vardagsfunktionalitet med en riktigt hög prestanda och är verkligen det bästa av två världar.

Hos experterna på M Bilar kan man ta en kaffe, få all info man behöver och boka en provkörning om man så vill.
– Jag rekommenderar alla att testa den här bilen. Den är en lika stor upplevelse att köra som den är bekväm att sitta i, säger Jonathan Åbonde.

Mycket handlar ju i grunden om matematik. En kaross och fälgar med bra aerodynamik och lågt luftmotstånd, ett rätt tempererat batteri, en lång hjulbas för stor stabilitet även i högre farter och sedan BMW:s femte generations unika elmotor på det.
Tysk ingenjörskonst, om man så vill.

Resultatet?
En riktig skönhet till elbil som tar sig långt på varje laddning, har gått om kraft under huven, ligger fantastiskt tryggt på vägen och som trots sitt strömlinjeformade och snygga utseende erbjuder både hög komfort med fem sittplatser och gott om utrymme för packning.

Vill du veta mer om BMW i4?

Hängivna BMW-experter

– Det är verkligen två bilar i en. En bil som rent designmässigt är som en låg sportig kupé, men det är också en mycket praktisk och flexibel bil. Bakluckan är smart utformad och där kan man packa in gott om väskor och golfklubbor och vad man än vill, och fäller man dessutom sätet så har man hur mycket space som helst, säger Jonathan Åbonde.

Han är säljare på M Bilar, som drog igång för nästan 30 år sedan och som därmed varit hängivna experter på BMW i snart tre decennier. Kontoren finns i dag Västerås, Eskilstuna, Örebro och Borlänge – och man har också en nyöppnad verkstad i Mora – och folk kommer långväga ifrån för att besöka dem för att få den bästa BMW-hjälp man kan få.

För det kan givetvis vara värt att åka en timme eller två för att ta en kaffe, snacka med M Bilars både insatta och duktiga BMW-experter och, förstås, provköra en i4. Både M Bilar och BMW är nämligen riktigt erfarna när det kommer till just elbilar.

”Så jäkla rolig att köra”

– Vi har nästan 30 år av BMW-expertis och även en tydlig inriktning på laddbart, och vår ambition är att vara bäst i hela Sverige både när det kommer till BMW och elbilar. BMW var ju supertidiga med den mer kompakta elbilen i3 som var väldigt high tech när den kom 2013, och med i4 har man gått tillbaka lite mer till rötterna. Stor körglädje och kvalitetskänsla hela vägen, alltså riktiga BMW-värden. Så det är en magisk bil på alla sätt, fortsätter Jonathan Åbonde.

Hur är den att köra?
– Så jäkla rolig! Den är riktigt kraftfull och svarar fantastiskt, med en otrolig direktrespons och en supertight styrning. Så den ligger bra på vägen, men man får samtidigt väldigt hög komfort. Den tickar verkligen alla boxar.

Hans kollega Linn Tolén ler och nickar instämmande.
– Den är helt grym och går inte jämföra med något annat jag kört. Den har bra räckvidd och snabbladdning, så tänk bara en sån sak som att du slipper åka till macken och tanka. I stället ”tankar” du enkelt hemma med vanlig hushållsström för att sedan åka till jobbet utsläppsfritt. Smidigare blir det nog inte, säger hon.

Finns i två varianter

Smidigt nog kommer den också i två varianter, som passar lite olika behov.
För den som prioriterar räckvidd finns i4 eDRIVE40. Den är bakhjulsdriven, har en räckvidd på 590 kilometer och med 340 hästkrafter gör den 0 till 100 på 5,7 sekunder.
Och för den som efterfrågar ännu mer kraft finns också i4 M50. Den har dubbla motorer, fyrhjulsdrift och en räckvidd på 510 kilometer, och med hela 544 hästkrafter gör den 0 till 100 på otroliga 3,9 sekunder.

Båda modellerna har dock samma enastående dynamik, höga komfort och optimala vardagsfunktionalitet – och det finns även möjlighet att utrusta bilen med en dragkrok där dragvikten är på hela 1 600 kg.

544 hk och en räckvidd på 590 km

Läs mer om den helt elektriska BMW i4 här

 

Extra stor dragkraft

– Många andra elbilar klarar annars 750 eller 1 000 kg, men med den här kan man köra hästsläp och grejer. Den här bilen är otroligt funktionell, säger Jonathan Åbonde.

Så den har det bästa av två världar? Det låter som att det ligger mycket innovation och utveckling bakom.
– Väldigt! Som ett tempererat batteri. Det är viktigt att batteriet inte är för varmt eller kallt när man laddar, så bilen anpassar sig automatiskt för att alltid ge bästa resultat. Den kan också ladda 200 KW snabbladdning och då får man 10 mil på 10 minuter. Men för 95 procent av befolkningen räcker det faktiskt med att ladda nattetid hemma, då får man utan problem all räckvidd man behöver.

– Det är bara att ställa in i appen, att ”då åker jag till jobbet”. Då är batteriet klart, bilen varm och vindrutan garanterat isfri när man väl ska åka iväg. Och är man väl ute och åker har man alltid den närmaste snabbladdningsstationen direkt i navigationen i bilen. Så då är det bara att åka dit och ta en bensträckare och sedan åka vidare. Oftast ligger laddstationerna strategiskt placerade så att man enkelt kan ta en kaffe eller matbit medan man väntar, fortsätter Linn Tolén.

Mycket bil för pengarna

Funktionellt och smidigt, som sagt.
– Jämför man prissättningen med likvärdiga elbilar ligger den väldigt attraktivt till i pris, men här får man så mycket mer bil för pengarna, säger Linn Tolén.
– Ja, helhetskalkylen är riktigt bra med en billig drift, ett väldigt bra andrahandsvärde och, inte minst, en bättre och skönare körning, fortsätter Jonathan Åbonde.

Du låter uppspelt.
Han skrattar.
– Jag har ju provat en i4:a själv och gillar den väldigt mycket! Det finns så många mjuka värden här, med stor körglädje och läcker design. Den ligger bra på vägen, känns trygg att köra och är riktigt stabil också i höga hastigheter. Du vet, med den långa hjulbasen och nivåreglering på den bakre axeln säckar den inte heller ner även om man lastar tungt. BMW har tänkt på allt här.

BMW i4 – den första Gran Coupén som går helt på el

Alltid familjär stämning

Matematik och tyskt ingenjörskap, var det ja.
Så vill man känna på denna körglädje själv är det givetvis bara att kontakta M Bilar, få all information man efterfrågar och sedan kanske ta det vidare med en provkörning som uppenbarligen kommer ge mersmak.

– Ja, om det är något man undrar så är det bara att ringa eller komma in och ta en kaffe och snacka elbilar med oss. Vi är pratglada och har som sagt väldigt bra koll på både BMW och elbilar. Här är det också alltid en väldigt familjär stämning. För oss är alltid kunden i centrum, så på M Bilar får man alltid en personlig, kunnig och trevlig service. Det lovar jag, säger Linn Tolén.

Boka provkörning

JAG VILL PROVKÖRA:

När du skickar in din kontaktförfrågan godkänner du samtidigt M Bilar Groups Personuppgiftspolicy

Meny

Besök oss

SE Bilmodeller

Kontakta mig

När du skickar in din kontaktförfrågan godkänner du samtidigt M Bilar Groups Personuppgiftspolicy